Voyando - Blog - Waarom koop je een vakantiewoning in Nederland?

Waarom koop je een vakantiewoning in Nederland?

3 jaar, 1 maand geleden geschreven door Merijn Middelweerd

Nederland is prachtig en een tweede huis in eigen land is zo gek nog niet! Een aantal jaren geleden was het populair om een vakantiehuis in het buitenland aan te schaffen, bijvoorbeeld in het zonnige Frankrijk of Spanje. Maar hier bleken achteraf nogal wat nadelen aan te zitten. Het is bijvoorbeeld ver weg, mensen spreken (vaak) de taal niet vloeiend, of het huis wordt te weinig gebruikt. Het is veel fijner om in een vakantiehuis in eigen land te investeren, hieronder lees je waarom!

Reisafstand
Heb je onverwachts een lang weekend vrij? Of krijgen we volgens de weersverwachting een wel heel zonnig Pasen? Dan ga je gewoon lekker naar je vakantiehuis! Er hoeft namelijk niet van alles gepland te worden, dat is het grote voordeel als je een huisje in eigen land bezit. Binnen 2 of 3 uur ben je gearriveerd en kan het vakantiegevoel beginnen, want verder dan dat kan je in Nederland doorgaans niet reizen. Even helemaal er tussenuit, tot rust komen en genieten, zonder maanden van te voren plannen.

Veelzijdigheid
Het landschap van Nederland is echt enorm gevarieerd. Van de bossen en stuifzandvlakten op de Veluwe tot de slikken en schorren van Zeeland. Als jij weet waar je van houdt, is er veel keuze in de omgeving van jouw toekomstige vakantiehuis. Watersportliefhebbers kunnen terecht bij een van de vele prachtige meren, bijvoorbeeld in Friesland. Sommige huisjes bieden zelfs een eigen aanlegsteiger. Ben je meer iemand die tot rust wil komen in de natuur? Dan is een vakantiehuis op de Veluwe, in Drenthe of Zeeland fantastisch. Omdat de gebieden dunbevolkt zijn, kan je urenlang fietsen of wandelen zonder een mens tegen te komen. Voor wie altijd wat te doen wil hebben, is een huis op een park geen slecht idee. Je bent vaak dichtbij een leuke stad, natuurgebied of andere toeristische trekpleister en op het park zelf zijn genoeg activiteiten om te ondernemen. 

...Que?
“Une baguette s'il vous plait!” Zo ver komen de meeste van ons nog wel, ‘s ochtends bij de lokale bakker om de hoek in een zonnig Frans dorpje. Maar lukt het je ook om te vragen naar een leuke, niet al te zware wandelroute in het bos? Of een adresje waar je een kano kunt huren om de rivier af te glijden? Dan blijkt de taalbarrière ineens toch wel lastig. En we hebben het nog niet eens gehad over het lezen van de verschillende wetten en regels in een andere taal, omtrent het kopen van een huis. Zelfs in het Nederlands is de juridische taal en jargon al lastig genoeg. Nee, dan is een tweede huis aanschaffen in ons eigen landje zo gek nog niet!

Leuk voor iedereen
Met de hele familie een weekendje weg naar het huis in Spanje is nogal een onderneming, helemaal wanneer er ook (klein)kinderen zijn. Wil je dit spontaan of vaker dan eens per jaar inplannen, helpt het aanzienlijk als je huisje gewoon in Nederland staat. Jouw familie en vrienden kunnen hier dan ook makkelijker van genieten, net als jij!

Geniet van je investering en verdien er aan
Steeds meer Nederlanders gaan in eigen land op vakantie. Jouw vakantiehuis staat (waarschijnlijk) veel leeg, dus waarom zou je het niet verhuren? De combinatie eigen gebruik en verhuur komt vaak voor. Op deze manier kan jij je geld investeren, er zelf van genieten én er nog wat aan verdienen ook. Met een platform als Voyando heb je de regie van het verhuren zelf in handen en wordt het wel heel makkelijk (en leuk!) om jouw huisje te verhuren. je hebt er dan ook praktisch geen omkijken naar en bepaalt zelf wanneer gasten jouw huisje kunnen boeken. Misschien bevalt het verhuren je wel erg goed!