Voyando - Regio's - Groningen - De Onlanden

De Onlanden

Zo dicht bij de stad Groningen en zo rijk aan planten, water en diersoorten. De Onlanden is een geweldig natuurgebied. Hier kun je genieten van de grote zilverreiger, bruine kiekendief, zeearend en de roerdomp, maar kom je ook Exmoorpony’s, vossen en reeën tegen. Vanaf de bijzondere uitkijktoren heb je uitzicht over het uitgestrekte wandel- en fietsgebied, én de skyline van Groningen!

Te doen in de omgeving

Grote Grazers

Spot Exmoorpony's en Schtose Hooglanders.

Grote kans dat je ze tegenkomt wanneer je door de Onlanden fietst of wandelt: Exmoorpony’s. Deze lichtbruine pony’s hebben maar korte beentjes en zijn te herkennen aan hun witte snuit. Ze staan daarom ook wel bekend als ‘meelsnuitjes’, alsof ze in een emmer meel hebben gehangen. Daarnaast vind je hier Schotse Hooglanders, de prachtige roodbruine grazers met lang haar en grote horens.


Fietsroute Groningen, Onlanden en Kardinge

Verken deze prachtige gebieden op de fiets!

Je verwacht het niet, maar vanuit de binnenstad in Groningen fiets je zo de natuurgebieden in. Zoals de Onlanden, onder Groningen, wat eigenlijk in Drenthe ligt. Dit gebied is fantastisch om doorheen te fietsen, met uitgestrekte graslanden en mooie plaatjes van de plassen. Kardinge ligt ten noorden van de stad.


Uitkijktoren

Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht.

De uitkijktoren van maar liefst 26 meter hoog geeft een indrukwekkend 360 graden uitzicht over de weide omgeving. Aan de ene kant ontvouwt zich de prachtige Skyline van de Stad, aan de andere kant kun je de bossen van Fochteloërveen zien. Zelfs de politietoren van Assen is te zien op de horizon!