Voyando - Regio's - Groningen - Nationaal Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer

Vogelkenners zijn er wel mee bekend, de wildernis op de grens van Groningen en Friesland. Lauwersmeer bestaat uit water, eilandjes, bos, rietvelden en ruige graslanden. Er broeden ruim 100 soorten vogels en overwinteren elk jaar tienduizend ganzen. Ook vind je er het activiteitencentrum Lauwersnest. 

Te doen in de omgeving

Dark Sky Park

Donkerder dan hier wordt het in Nederland niet.

Als je op een heldere avond in de binnenstad naar boven kijkt, zie je slechts een handjevol sterren. Doe je dit in Dark Sky Park Lauwersmeer dan zie je er zo maar duizenden. In dit gebied is zo weinig lichtvervuiling, dat je met het blote oog een deel van onze eigen Melkweg kan bewonderen. Gooi je verrekijker, telescoop en thermoskan koffie in de auto en kom een nachtje het heelal verkennen!


Vogelspotten

In dit gebied zijn meer dan 100 soorten vogels.

Lauwersmeer is een waar vogelparadijs, gelegen op de vroegere zeebodem. In de wildernis van water en eilandjes broeden ruim 100 vogelsoorten en overwinteren elk jaar tienduizenden ganzen. Tijdens de vogeltrek, die in het voor- en najaar plaatsvindt, is het luchtverkeer het grootst. Dan kun je op één enkele dag maar liefst dertigduizend brandganzen zien overvliegen.


Activiteitencentrum Lauwersnest

Het ideale startpunt voor een bezoek aan Lauwersmeer.

In en rond het activiteitencentrum vind je alles over de vele vogels en het Dark Sky Park Lauwersmeer. Zo leer je over de verschillende trekroutes van de vogels met als tussenstop Lauwersmeer, en neem je een kijkje in de geheimen van de nacht. Met veel speelgelegenheden is het activiteitencentrum perfect voor gezinnen met kinderen.