Voyando - Regio's - Groningen - Noordlaarderbos

Noordlaarderbos

Dit heerlijke wandelgebied voelt werkelijk als een sprookjesbos. Een gevarieerde wandelroute loodst je langs allerlei soorten bomen, en de Middeleeuwse karrensporen doen denken aan de handelsroute tussen Coevorden en Groningen die hier ooit liep.

Te doen in de omgeving

Wild spotten

Kom roofvogels, marters en ree├źn tegen!

Het Noordlaarderbos is een fantastisch gebied. Leuk maakt het vooral dat er zoveel wilde dieren te vinden zijn. Het bos biedt onderdak aan roofvogels als de sperwer, ransuil en havik. Ben je er na zonsondergang, scharrelen er ook dassen en steenmarters rond. Het oplettende oog ziet af en toe een ree.


Wandelroute Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder

Wandelroute Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder

Het Noordlaarderbos (Gronings) en De Vijftig Bunder (Drents) zijn gebieden met een enorm rijke historie. Al 2500 jaar geleden werd het originele bos gekapt en intensief gebruikt als landbouwgrond, waarna er een tijd lang alleen maar heide groeide. Vanaf 1850 werd een deel weer bebost en kwamen er graslanden bij.


Wandelen in het bos

Een gevarieerde wandelroute door een afwisselend bos.

Wandelen in het bos is fantastisch. Je hoort allerlei geluiden van vogels en kleine (of grotere) dieren, de geur van bladeren en planten vullen je neus en af en toe schijnt er een lekker zonnetje door het bladerdek. Zo nu en dan vind je hier hints van een oud karrespoor, een middeleeuwse weg tussen Coevorden en Groningen. Heb je geluk, dan spot je een ree.