Voyando - Regio's - Groningen - Paterswoldsemeer

Paterswoldsemeer

Volgens velen de mooiste plek van Noord Nederland. Je kan er zeilen, vissen, fietsen, wandelen en genieten van de leuke eilandjes. Echte Groningers liggen ’s zomers allemaal in de Hoornse Plas, het door een dam afgeschermde deel van het meer.

Te doen in de omgeving

Zwemmen

Geniet van een frisse duik.

Zin in een frisse duik? Het gehele Paterswoldsemeer is geschikt om te zwemmen. De Hoornse Plas is aangrenzend het stukje meer waar veel Groningers op een warme dag zijn te vinden. Neem een handdoek mee en geniet van het water!


Zeilen

Huur een bootje en zeil op het prachtige meer!

Zeilen heeft het allemaal: de rust, de natuur, de vrijheid en de spanning van de wind. Een activiteit die je de wereld om je heen even doet vergeten. Of het nu mooi of slecht weer is, zeilen kan altijd. Huur een van de leuke valkjes en maak een rondje Paterswoldsemeer. Vergeet niet een paar van de kleine eilandjes te verkennen!


SUPpen

SUP is een van de leukste activiteiten op het water.

Stand Up Paddle, oftewel SUP, is een geweldige manier om een meer of zee te verkennen. Je hebt een peddel en een plank en je kan alle kanten op. Je komt op plekjes waar je met een zeilboot niet kunt komen en bent lekker actief bezig in de buitenlucht. Wanneer het warm is, maak je gemakkelijk een duik om af te koelen.