Voyando - Regio's - Limburg

Limburg

Voor een heerlijke vakantie in eigen land ga je naar Limburg. De gezellige, warme provincie is de enige van Nederland met een heuvelachtig landschap. Dit in combinati met de eigen spreektaal en je waant je in het buitenland. Met een vakantiehuisje in Limburg kom je helemaal tot rust, weg van de dagelijkse sleur.

Bezienswaardigheden
Limburg heeft op het gebied van natuur veels moois te bieden. In het noorden ligt bijvoorbeeld Nationaal Park de Grote Peel, met prachtige stuifduinen. Een gebied dat zich perfect verleent voor een lange wandeling. Ga je richting het midden van de provincie, kom je in het gebied van de Maasplassen. Dit uitgestrekte gebied van 3000 hectare is het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Rij je door tot je niet meer verder kan, dan beland je in het zuiden van Limburg in het groene Heuvelland. Tijdens het ontstaan van de Ardennen zijn hier de prachtige Limburgse heuvels ontstaan, met talloze diepe dalen en grotten in de krijtbodem.

Activiteiten vanuit je vakantiehuis
Typisch Limburgs zijn ook de weide velden vol witte asperges in het voorjaar, en het genieten van een stuk Limburgse vlaai op het terras. In het zuiden zijn de Sint Pietersberg en de Mergelgrotten van het prachtige Valkenburg de toeristentrekkers. Liefhebbers van watersport, zoals surfen, zeilen, wakeboarden of varen, kunnen zich uitleven in midden Limburg, bij de Maasplassen. Limburg is ook een echte fietsprovincie, met een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten en interessante routes langs de mooie natuurreservaten. Wat verder niet mag ontbreken: een bezoekje aan het Drielandenpunt!