Voyando - Blog - Hoe kom ik aan voldoende huurders voor mijn vakantiehuis?

Hoe kom ik aan voldoende huurders voor mijn vakantiehuis?

3 years, 4 months ago written by Merijn Middelweerd

Het liefste is jouw vakantiehuis elke dag van het hoogseizoen volgeboekt. Nog liever staat de agenda daarnaast ook in laagseizoen vol met reserveringen. En hoe eerder van te voren hoe beter, want dan hoef je er niet meer over in te zitten. Maar hoe kom je aan genoeg huurders? Waar vind jij de mensen die zoekende zijn naar een leuke vakantie, weekend of dagje weg, met bijpassend vakantiehuisje? En hoe zorg je er vervolgens voor dat zij op het juiste moment jouw huisje te zien krijgen? Als jij meer huurders wilt trekken naar jouw vakantiehuis, of net met de reis van het verhuren bent begonnen, lees dan verder en maak gebruik van onze tips!

1.       Zorg voor een professionele website

Dit is heel simpel, want je hebt in deze tijd gewoon een goed werkende website nodig. Je kan er niet omheen, hoe kunnen jouw klanten je anders vinden? Het internet is tegenwoordig dé plek waar mensen zoeken naar inspiratie voor een vakantie of zelfs rechtstreeks boeken, dus jouw aanwezigheid mag niet ontbreken. De website moet er bovendien professioneel uitzien en alle informatie bieden die een potentiële huurder nodig heeft in de zoektocht naar een accommodatie. Denk hierbij aan goede foto’s, een uitgebreide beschrijving en een lijst met de beschikbare voorzieningen.

Wat is belangrijk?
Naast de bovenstaande punten wil een bezoeker van jouw website natuurlijk een overzicht van de beschikbaarheid, de tarieven en contactgegevens. Ontzettend belangrijk, en soms vergeten, is om aandacht te besteden aan de omgeving. Jouw huisje zit niet voor niks op die mooie locatie, dus dit mogen de toekomstige vakantiegangers best weten! Zijn er leuke activiteiten in de buurt om te doen, zitten er goede restaurants op loopafstand, of kijk je vanuit de voordeur direct een geweldige wandelroute in? Allemaal belangrijk om te vermelden op jouw eigen site, want de omgeving maakt het huis compleet.

Waarom een professionele website?
Een website is jouw visitekaartje. Natuurlijk wil je dan dat dit er zo goed mogelijk uitziet, net als jouw huisje zelf. Als jouw bezoekers hun vakantie kunnen fantaseren, zien en voelen nadat ze op jouw website hebben gekeken, heb je de boeking al bijna binnen. Een professionele website werkt daarnaast op alle platformen. Steeds meer mensen boeken hun vakantie bijvoorbeeld via de mobiele telefoon, en dus wil je niet dat jouw website daar achterblijft. 

2.       Adverteer jouw huisje

Als je net begint met verhuren, of wanneer je meer huurders in jouw vakantiehuisje wilt, zul je onder de aandacht van vakantiegangers moeten komen. Je kan natuurlijk een advertentie plaatsen in een reistijdschrift of in de krant. Maar is dit wel efficiënt, of belandt het zonder gezien te worden in de prullenbak? Eigenlijk wil je dat, precies op het moment dat een vakantieganger voornemens is een huisje te boeken, jouw advertentie in beeld komt. Goed nieuws, want via het internet kan dat!

Kanalen
Zichtbaar worden bij een groot (en vooral het juiste) publiek gaat tegenwoordig het makkelijkste via internet en sociale media. Online advertenties hebben het grootste bereik en kunnen heel gericht de juiste doelgroep aanspreken. De grootste spelers voor online adverteren zijn Google Ads en Facebook Ads. Dit hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Het nadeel: het opzetten van zo’n campagne is niet gemakkelijk en kan nog wel wat tijd kosten. Er zijn bedrijven die zich hierin specialiseren en dit voor je kunnen doen. Ook zijn er bestaande platforms waar jij je huisje kan aanmelden, waarna zij met specialisten in dienst en grote budgetten gaan adverteren. Natuurlijk wordt in ruil hiervoor een stukje commissie gevraagd, waar je bij zelf promoten en adverteren minder last van hebt.

3.       Wees actief op sociale media

Adverteren op een gratis manier, voor iedereen te doen en laagdrempelig om te beginnen: sociale media! Je kunt jezelf en jouw huisje via bestaande platforms continu zichtbaar maken, bijvoorbeeld op Facebook, Twitter en Instagram. Belangrijk hierbij is om een verhaal te vertellen. Plaats dus niet elke dag een willekeurige foto van je huisje of je ontbijt met als begeleidende tekst ‘BOEK NU’. Uiteindelijk zit niemand daarop te wachten. Liever vertel je wie je bent en wat voor huis je aanbiedt. Wat is er zo leuk aan jouw huisje? Ga de interactie aan met jouw volgers en maak aantrekkelijke content dat het vakantiegevoel oproept. Zo bouw je een band op met terugkerende gasten. Natuurlijk kan je ook hier en daar een verkapte advertentie plaatsen. Perfect voor last minutes of annuleringen waardoor er weer een plekje vrij is in de agenda.

4.       Terugkerende gasten en mond-tot-mond

Als jij een perfect vakantiehuis verhuurt waar mensen op en top tevreden over zijn, zal het grootste deel van jouw klanten uit terugkerende gasten bestaan. Zo’n vaste kring met gasten die jaarlijks een weekend of midweek boeken bouw je alleen niet zo maar op, hier moet je je huisje jaren voor verhuren. Je kan hier wel al vroeg mee beginnen. Stuur jouw eerste (of enige) klanten een kaartje, een mail of een berichtje met de vraag hoe het gaat, en of ze dit jaar weer van plan zijn om een leuke vakantie in Nederland te boeken. Vakantiegangers die tevreden zijn over jou als verhuurder zullen dit ook aan anderen vertellen. Mond-tot-mond reclame is niet alleen gratis, maar ook ontzettend krachtig. Vraag bezoekers die extra positief zijn altijd om hun ervaringen aan anderen door te vertellen!

5.       Meld je aan bij Voyando

Wil jij de bovenstaande zaken goed op orde hebben, zonder hier veel tijd in te investeren of grote bedragen te investeren? Meld je aan bij Voyando! Wij verzorgen een professionele website die op de juiste manier is ingericht, alle informatie presenteert die een huurder verwacht en vlekkeloos werkt op alle apparaten. Voer jij zelf de promotie voor je website, bijvoorbeeld via social media, dan scheelt dat je de commissies die de grote boekingsplatformen vaak vragen. Daarnaast geven wij je alle tools die je nodig hebt om contact te houden met de gasten die eerder hebben geboekt, om zo meer omzet uit je bestaande klantenbestand te halen. Neem gerust even contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkehden voor jouw vakantiehuis!