Voyando - Blog - Onze tips voor meer terugkerende gasten

Onze tips voor meer terugkerende gasten

3 years, 1 month ago written by Merijn Middelweerd

Wanneer je op vakantie gaat wil je even helemaal weg zijn van de dagelijkse sleur. Je wilt je graag thuis voelen maar dan op een andere plek dan je eigen thuis. Als gasten dit gevoel bij aankomst in jouw vakantiehuis meteen al hebben, zijn ze gast voor het leven. Zodra het vakantiegevoel begint te knagen zullen ze weer naar jouw vakantiehuis verlangen, waar ze zich zo lekker op hun plek voelen. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Met de organisatie van een paar kleine extra’s zorg je ervoor dat jouw gasten zich direct thuis voelen bij aankomst en het liefst nooit meer vertrekken.

Uitgebreid informatieboekje
Als je op vakantie niet hoeft na te denken over organisatorische en praktische zaken hou je meer tijd over om je lekker te ontspannen. Zorg dus dat alles wat een gast aan informatie nodig heeft overzichtelijk beschikbaar is in een informatieboekje van jouw huis. Waar moet je dan allemaal aan denken? Bijvoorbeeld de locatie en openingstijden van de belangrijkste winkels, waar het pinautomaat zich bevindt en informatie over de meest interessante toeristische plekken in de omgeving. Ook contactgegevens van bijvoorbeeld een fietsverhuur of een bezorgrestaurant kun je hier plaatsen, alsook je eigen contactgegevens. Kers op de taart is informatie over het gebied en een korte handleiding over het gebruik van apparaten in het huis. Je zou het informatieboekje ook van te voren digitaal kunnen sturen, zodat de gasten zich vast kunnen inlezen op het verblijf. 

Vers welkomstpakketje
Iedereen houdt ervan om een cadeautje te krijgen, hoe klein het ook is. Het heeft iets speciaals, en helemaal wanneer dit onverwachts is. Wil jij jouw gasten verrassen en iets extra’s doen? Laat dan een welkomstpakketje achter op tafel om bij aankomst te vinden. Vaak gaat een lange reis de vakantie vooraf en is het heerlijk om wat lekkers te drinken en bijvoorbeeld vers fruit aan te treffen wanneer je het huisje voor het eerst binnenkomt. Een leuke toevoeging is een lokaal product, zoals verse perensap uit de omgeving of broodjes van de bakker om de hoek. Wees creatief, want dat laat een gast zich echt welkom voelen! Bijvoorbeeld een bloemetje met handgeschreven briefje dat er koud drinken in de koelkast klaar staat. 

Eerste boodschappen
Oke, nu klinkt het misschien allemaal een beetje overdreven. De boodschappen? Je hoeft natuurlijk echt niet bij elke reservering de complete koelkast te vullen met snacks en drinken. Wel zijn een paar praktische items erg fijn, helemaal dingen die vaak worden vergeten. Ik noem maar even wat: de eerste WC rol plaatsen, een tweetal vaatwasblokjes klaarleggen en wat zakjes oploskoffie en thee verzorgen. Zout, peper en olijfolie zijn ook van die kleinigheden die vaak worden vergeten,  of niet worden aangeschaft omdat ze toch niet opkomen tijdens een vakantie. Het is dan ook extra prettig om dit bij aankomst alvast aan te treffen!

Succes!
Volg deze tips, en je hebt er met relatief weinig werk een tevreden gast bij. Op deze manier onderscheid je je van andere verhuurders in de omgeving, ontvang je vaker en betere reviews en zijn gasten eerder geneigd in de toekomst terug te keren. Wie wil er nu niet een gast voor het leven?