Voyando - Regio's - Veluwe - Wolfheze

Wolfheze

Je vindt er een van de oudste bossen van Nederland, even ten zuiden van het gelijknamige dorp Wolfheze. In het natuurgebied wandel je langs stokoude eiken en dennen, kronkelende beekjes en over smalle paadjes. Een prachtige ervaring voor de doorgewinterde wandelaar, maar ook voor wie graag in de buitenlucht is.

Te doen in de omgeving

Airborne Museum

Breng een bezoek aan het Airborne Museum.

In het Airborne Museum leer je alles over de slag van Arnhem in september 1944. Begin 2020 is het museum compleet vernieuwd. Je vindt er een uitgebreide collectie wapens, kleding, uitrustingsstukken, interviews, foto’s en video’s. Je leert niet alleen de geallieerde kant van het verhaal kennen, maar ook de Duitse kant en de betrokken burgerbevolking.


Airborne Cemetery

Breng een bezoek aan Airborne Cemetery

Op het Airborne Cemetery vind je de graven van de jonge helden die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Dit indrukwekkende eerbetoon biedt veel informatie over de geallieerden Airborne parachutisten die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Bewandel het Ecoduct

Steek de A50 over via deze natuurbrug.

Vooral kleine reptielen, zoals kikkers, slangen en salamanders, maar ook muizen en reeën maken gebruik van deze verbindingsbrug over de A50. Sinds 2012 kunnen de dieren oversteken en aan beide kanten van de weg komen. Ook jij kunt er over wandelen!