Voyando - Blog - De kracht van gastrecensies

De kracht van gastrecensies

10 maanden, 2 weken geleden geschreven door Merijn Middelweerd

In de wereld van vakantiehuur is reputatie alles. Potentiële gasten vertrouwen op het oordeel van anderen om te bepalen waar ze hun kostbare vakantietijd zullen doorbrengen. Daarom is het verzamelen van positieve gastrecensies van onschatbare waarde voor verhuurders. In deze blog duiken we dieper in op de impact van gastrecensies en ontdekken we hoe ze kunnen bijdragen aan het vergroten van je boekingen.
 

Het belang van reviews in de verhuurindustrie

Beoordelingen zijn de digitale mond-tot-mondreclame van de verhuurindustrie. Ze fungeren als een venster naar de ervaringen van eerdere gasten en bieden potentiële boekers inzicht in wat ze kunnen verwachten. Een lijst met positieve beoordelingen straalt betrouwbaarheid en kwaliteit uit, wat de drempel verlaagt voor nieuwe gasten om te boeken.

Maar beoordelingen doen meer dan alleen vertrouwen opbouwen. Ze hebben ook een directe invloed op de zichtbaarheid van jouw website. Zoekmachines zoals Google houden rekening met de frequentie en kwaliteit van je beoordelingen bij het bepalen van je ranglijst in zoekresultaten. Hoe meer positieve beoordelingen je hebt, hoe hoger je website zal verschijnen.
 

Een review krijg je niet, die vraag je

Stel je voor: een gast heeft een fantastische vakantie in je accommodatie beleefd en keert na twee ontspannen weken terug naar de dagelijkse routine thuis. Verwacht maar niet dat zij uit zichzelf denken: ‘laat ik maar eens een review gaan schrijven’. Wil je een review van je gasten ontvangen? Dan zal je er actief om moeten vragen. Hier zijn enkele tips om gasten aan te moedigen om recensies achter te laten:


1.    Persoonlijke communicatie: Neem contact op met je gasten na hun verblijf en bedank hen voor hun bezoek. Vraag vriendelijk om feedback en wijs hen op het belang van recensies voor jouw accommodatie. Ook tijdens het verblijf kan je al eens noemen dat je graag een review terugziet. 
2.    Follow-up e-mails: Stuur na het uitchecken een follow-up e-mail met een link naar een review formulier en de vraag dit in te vullen. Bij Voyando kan je dit gedeelte zelfs automatiseren, om het nog makkelijker te maken! 
3.    Beloningen: Overweeg kleine beloningen, zoals korting op toekomstige boekingen, als gasten een recensie achterlaten.
 

Oeps, een slechte review!

Negatieve beoordelingen zijn onvermijdelijk, zelfs voor de meest toegewijde verhuurders. Het is belangrijk om te onthouden dat een negatieve recensie niet het einde van de wereld is. Verwijder negatieve beoordelingen dan ook nooit, want het biedt een kans voor jou als verhuurder om te laten zien hoe je met feedback omgaat. In feite kan de manier waarop je met de kritiek omgaat, de perceptie van je accommodatie verbeteren. 

Hoe reageer je op negatieve beoordelingen?:

1.    Blijf kalm en professioneel: Reageer vriendelijk en professioneel, zonder defensief te zijn. Bedank de gast altijd voor hun feedback.
2.    Bied oplossingen: Als er legitieme zorgen worden geuit, bied dan oplossingen aan en laat zien dat je bereid bent om eventuele problemen aan te pakken.
3.    Toon empathie: Toon begrip voor de ervaring van de gast, zelfs als je het niet volledig eens bent met hun kritiek.
4.    Leer ervan: Gebruik negatieve feedback als een kans voor verbetering. Neem maatregelen om herhaling van het probleem te voorkomen.
 

Recensies op je eigen website 

Gastrecensies zijn een krachtig instrument voor verhuurders. Ze bouwen vertrouwen op, vergroten de zichtbaarheid en bieden waardevolle inzichten voor verbetering. Een handige manier om al je positieve feedback op één plek te hebben, is door alle recensies van verschillende bronnen op je eigen website te bundelen. Dit zorgt niet alleen voor een geconsolideerd overzicht van je uitmuntende service, maar versterkt ook het vertrouwen van potentiële gasten. Begin vandaag nog met het opbouwen van jouw gastrecensies!