Voyando - Blog - 6 Voordelen van een Channel Manager

6 Voordelen van een Channel Manager

6 months, 1 week ago written by Merijn Middelweerd

Wat is een Channel Manager? 

In de snelle, dynamische wereld van accommodatiebeheer en verhuur speelt een channel manager een cruciale rol. Je hebt er als verhuurder vast wel eens van gehoord, maar wat houdt dit systeem precies in? Zie de channel manager als de verbindende factor tussen jouw accommodatie en de diverse boekingsplatformen waarop je wilt adverteren. Het systeem synchroniseert alle belangrijke elementen van je accommodatie, zoals boekingen, reviews, beschikbaarheid en prijzen, naadloos met de boekingsplatformen waarmee je het koppelt. Waarom is dit essentieel voor de moderne verhuurder? Hieronder lees je de voordelen. 

1. Voorkom dubbele boekingen

De nachtmerrie van elke verhuurder: een dubbele boeking. Nog erger wanneer je er niet, of veel te laat achter komt. Verhuur jij via verschillende boekingsplatformen en wil je dit nooit meemaken? Een channel manager is de ultieme bewaker van je beschikbaarheid. Dit systeem zorgt er voor dat elke boeking direct wordt bijgewerkt in alle gekoppelde agenda’s en systemen, waardoor de kans op een dubbele boeking tot een minimum wordt beperkt. 

2. Eén centrale plek voor boekingsbeheer

Voor een goedlopende accommodatie kan boekingsbeheer nogal een chaotisch proces zijn. Stel je voor: je ontvangt een boeking via Airbnb en net nadat je alle agenda's hebt bijgewerkt, komt er 10 minuten later een aanvraag binnen via Booking.com. Vervolgens moet je opnieuw inloggen om alles bij te werken. Met een channel manager heb je alles onder controle vanuit één centrale plek. Je beschikbaarheid aanpassen, prijzen bijwerken en boekingen beheren wordt een makkelijk en overzichtelijk proces, wat kostbare tijd (en frustraties) bespaart.

3. Tarieven met platformen synchroniseren

Een tarievenplan met dynamische prijzen voor je accommodatie opzetten kost in principe niet bijzonder veel tijd. Maar wél als je dit vervolgens op vier andere verschillende platformen moet invullen. Elk platform hanteert een eigen lay-out, benoeming van variabelen en kostenopties. De een gebruikt dagen, de ander weer nachten. Bespaar jezelf flink wat tijd door je tarieven te synchroniseren via een channel manager. Stel je tarieven in op één plek in je Voyando Dashboard en zie ze automatisch weerspiegeld op alle gekoppelde platforms. Zo behoud je consistentie en kun je tariefaanpassingen snel doorvoeren.

4. Synchroniseer je reviews

Transparantie en geloofwaardigheid zijn sleutelwoorden in de verhuur-industrie. Met een channel manager synchroniseer je niet alleen je beschikbaarheid en prijzen met alle gekoppelde platforms, maar ook je reviews. Zo hou jij een uniforme online reputatie door al je beoordelingen op je eigen website te consolideren en je gasten een betrouwbare kijk te geven op wat ze kunnen verwachten bij een verblijf.

5. Jouw e-mailtemplates naar elke gast, ongeacht het platform

Automatiseer je communicatie met gasten door boekingen via een extern platform direct op te nemen in het e-mailsysteem van je eigen website. Met een channel manager zorg je ervoor dat je gasten altijd de juiste en meest up-to-date informatie ontvangen over hun boekingen, ongeacht het kanaal waar ze hebben geboekt.

6. Meer boekingen met een channel manager

Last but not least, het ultieme doel van elke verhuurder: meer boekingen genereren. Kan een channel manager je hier bij helpen? Het antwoord is absoluut ja! Een overzichtelijk systeem voor het beheer van al je boekingen biedt jou de mogelijkheid om gelijktijdig op meerdere platforms te adverteren, zonder dat het een administratieve chaos wordt. Is je accommodatie toch nog beschikbaar of is je vakantiehuis nog steeds niet geboekt voor een bepaalde datum? Dan kun je eenvoudig je tarieven aanpassen of een last-minute actie starten via het dashboard van je channel manager. Normaal gesproken zou dit veel werk kosten, maar dankzij de synchronisatie van je prijzen met alle platforms is het zo gepiept. Gasten kunnen direct profiteren van jouw speciale aanbieding, en jij kunt meer boekingen verwachten.