Voyando - Regio's - Drenthe

Drenthe

Drenthe is veel mooier dan de meeste mensen denken! Wist je dat het de meest dunbevolkte provincie van Nederland is? Je vind hier dus de meeste rust en vrijheid, waarbij de natuur veel ruimte heeft. De meest noemenswaardige steden van de provincie zijn Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel.

Bezienswaardigheden
Drenthe heeft een collectie aan nationale parken, natuurgebieden en boswachterijen. Waar je met vakantiehuis ook zit, de vrijheid van de natuur is eigenlijk nooit ver weg. En wat een heerlijk gevoel is dat! Hoogtepunten zijn de Nationale Parken Dwingelderveld, Drents-Friese WOld en Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa. Elk park heeft zijn unieke karakter en bezienswaardigheden, zoals stuifzandgebieden, natte heidevelden (de grootste van West Europa) met eeuwenoude karrensporen, en een bosgebied met de onaangetaste beek de Aa. Drenthe staat ook bekend om de Hunebedden, unieke bouwwerken bestaande uit enorme keien. Er zijn er 52 en ze dateren ongeveer uit de periode 3350 - 3000 voor Christus.

Activiteiten vanuit je vakantiehuis
Het open Drentse landschap verleent zich uitstekend voor een uitgebreide fiets- of wandeltocht. Liefhebbers kunne hier flink wat kilometers maken. Al jaren worden er veel wandel- en fietsvakanties georganiseerd in Drenthe, met als perfecte uitvalsbasis een knus vakantiehuisje. Je vindt er ook geasfalteerde paden, waar mountainbikers en ruiters zich over kunne nbegaan. In de 19e eeuw zijn er veel kanalen in de provincie aangelegd, om het vervoer van turf te verbeteren. Nu zijn de kanalen de perfecte plek voor een dagje vissen of kanovaren.