Voyando - Regio's - Flevoland

Flevoland

Onze jongste provincie, en niet eens zo heel lang geleden nog de bodem van de voormalige Zuiderzee, is Flevoland. Grenzend aan het IJsselmeer, Eemmeer en Markermeer is het een provincie waar het water nooit ver weg is van je vakantiehuis.

Bezienswaardigheden
Veruit het bekendste gebied van FLevoland is de Oostvaarderplassen. Het natuurgebied bestaat uit een droog en nat gedeelte.  Bij het natte gedeelte vind je een enore verzameling aan vogels, die het moerasgebied als perfecte plaats zien om te overwinteren. Het droge deel vormt het leefgebied van grote grazers, zoals runderen, edelherten en paarden. Niet alle plekken van het park zijn toegankelijk, maar op veel plekken kun je genieten van dit prachtig stukje natuur.

Activiteiten vanuit je vakantiehuis
In Lelystad, Almere en Emmeloord vind je veel activiteiten voor de ondernemende vakantieganger, zoals restaurantjes, musea en winkels. Ben je met kinderen op pad, is attractiepark Walibi of het nabijgelegen Dolfinarium een perfecte dagbesteding. Vanuit je vakantiehuis bereik je makkelijk het water van het Ketelmeer, IJsselmeer, Veluwemeer of Gooimeer. Allen uitermate geschikt voor watersport of een leuke wandel- of fietstocht.