Voyando - Regio's - Friesland

Friesland

In het noorden van Nederland vind je de provincie Friesland, een gebied met een oer Hollands karakter. Hou je van watersport tijdens je vakantie dan zit je goed, want er is ontzettend veel water. Als je, naast het land, al het water meetelt bij het oppervlakte, dan is Friesland de grootste provincie van Nederland. Verder vind je er wijd en open polderlandschap, pittoreske vissersdorpjes en veel mogelijkheden om lekker tot rust te komen.

Bezienswaardigheden
Friesland is de water-provincie van Nederland, met als hoogtepunt in het zuidwesten de Friese Meren - ook wel de Fryske Marren genoemd. Hier vind je mooie natuur, veel vogels en natuurlijk veel water. Ook de IJsselmeerkust van Friesland is mooi om te bezoeken, met plaatsen als Makkum, Hindeloopen en Stavoren. Friesland is rijk aan cultuur en historie, je vindt er dan ook vele oude dorpjes om te verkennen. Ook de oude binnenstad van Harlingen of het centrum van Sneek en Leeuwarden zijn prachtig om te zien, met de statige herenhuizen en vele grachten.

Activiteiten vanuit je vakantiehuis
Friesland is open en groen is altijd dichtbij. Er wordt in de provincie veel gefietst en er liggen verschillende wandelroutes. De Friese Meren zijn bij uitstek hét gebied voor watersport, maar je kan er ook heerlijk fietsen of wandelen. Voor een dagje of weekendje uitwaaien ga je naar een van de Friese Waddeneilanden: Vlieland, Terschelling of Ameland. Friesland heeft een aantal interessante musea, zoals het Fries Museum en het Friese Schaatsmuseum.

Te doen in de omgeving

Fietsen

Fietsen

Fietsen


Zeilen

Zeilen

Zeilen