Voyando - Regio's - Gelderland

Gelderland

De grootste en groenste provincie van Nederland heeft vanzelfsprekend enorm veel te bieden voor de vakantieganger! Bezoek de onvergetelijke schoonheid van de Veluwe, de historische binnenstad van Arnhem of Nijmegen, het natte Rivierenland en de herkenbare Achterhoek. Vanuit een vakantiehuisje in Gelderland ligt dit alles binnen handbereik, wat een fantastische provincie!

Bezienswaardigheden
Gelderland heeft een rijke variatie aan prachtige landschappen. De Veluwe staat natuurlijk bekend om de prachtige bossen, de zandverstuivingen en grote heidevelden. Het Rivierenland en de Betuwe hebben juist veel stromende wateren, natte en droge landschappen, fruitboomgaarden en prachtige uitzichten. In de Achterhoek vind je een eeuwenoud landschap met oeroude bomen,slingerende beekjes, heide en boerderijen. Je vindt in Gelderland een hoop zeldzame diersoorten, zoals het edelhert, de ree, de vos, de ringslang, de ijsvogel en het wilde zwijn. Steden als Nijmegen en Arnhem hebben een prachtig historische binnenstad waar veel te zien en te leren valt op het gebied van cultuur, kunst en historie. Ook zijn het de perfecte steden voor een avondje uit, dagje winkelen of een lekker etentje.

Activiteiten vanuit je vakantiehuis
Hoogtepunten van de provincie Gelderland zijn de bijzondere Nationale Parken de Hoge Veluwe en de Veluwezoom. Beide parken bieden eindeloos schone natuur, veel mogelijkheden om wild te bekijken en fantastische wandel- en fietsroutes. Op de Hoge Veluwe zijn zelfs de gratis Witte Fietsen beschikbaar om de omgeving te verkennen. Samen met de boswachter kan je tevens op safari in eigen land om de Big Five van de Veluwe te ontmoeten. Hou je van cultuur en kunst? Breng dan een bezoekje aan het Kröller-Müller museum, gelegen in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Je vindt hier een unieke combinatie van kunst, cultuur en natuur, en de op een na grootste verzameling Van Gogh schilderij tekeningen ter wereld. Andere leuke uitjes kunnen worden gemaakt naar de bekende Apenheul, het schitterende Paleis het Loo en het bekendste kasteel van Nederland: Slot Loevestein.