Voyando - Regio's - Noord-Brabant

Noord-Brabant

Noord-Brabant is enorm veelzijdig en biedt voor bijna iedereen een geweldige vakantie ervaring. Een afwisselend landschap vol fraaie natuur? Check. Brabantse gezelligheid in een van de bruisende steden? Aanwezig. Rust, ruimte, maar ook volop activiteiten om te ondernemen? Absoluut!

Bezienswaardigheden
Sommige delen van Noord-Brabant zijn net een woestijn, want je hebt er een aantal unieke stuifzandgebieden. Hoogtepunten vind je bij Nationaal Park Loonse, Drunense Duinen en de Herpse Bossen. Er is ook ruimte voor verschillende naaldbossen, beekjes en heidevelden. De perfecte plek voor een wandel-, fiets- of mountainbiketocht. Natuurpareltje de Biesbosch ligt ook voor een gedeelte in Noord-Brabant. Verder valt er een hoop te zien in de prachtige oude steden die de provincie rijk is. Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch hebben elk een geweldig historisch centrum, talloze kroegjes, restaurantjes en winkels en de nodige interessante musea. 

Activiteiten vanuit je vakantiehuis
Voor natuurliefhebbers is safaripark Beekse Bergen perfect voor een dagje uit. Ga met je eigen auto op autosafari of stap aan boord voor een bootsafari. Voor een leerzaam uitje is het Oorlogsmuseum in Overloon een goed idee. Hier leer je alles over de slag bij Overloon in 1944. Een grote rol speelt het jaarlijkse Carnaval in de steden van Noord-Brabant. De gemoedelijke sfeer, alternatieve plaatsnamen en decennia oude tradities worden elk jaar weer in ere gehouden. Kom genieten van Noordbrabant tijdens deze vrolijke tijd!

 

Te doen in de omgeving

Fietsen

Fietsen

Fietsen in Noord-Brabant.


Wandelen

Wandelen

Wandelen in Noord-Brabant.