Voyando - Regio's - Overijssel

Overijssel

In het oosten van Nederland ligt de provincie Overijssel. Tussen de vele meren, polders, rivieren en beken waar Overijssel bekend om staat, vind je prachtige historische steden als Zwolle, Deventer, Kampen en Enschede. De rivier de IJssel vormt de natuurlijke grens met de provincie Gelderland. In Overijssel vind je een enorme diversiteit aan natuur en een hoop historie, de perfecte bestemming voor een vakantie in een vakantiehuisje. 

Bezienswaardigheden
Als natuurliefhebber zit je in de provincie Overijssel goed. De diversiteit aan landschappen is enorm. Je vind er een prachtige afwisseling van coulisselandschappen, bosgebieden, landgoederen, polders en riviergebieden. Je zult je hier dus niet snel vervelen. Er zijn ook een aantal natuurgebieden, zoals de Sallandse Heuvelrug en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Je kan hier heerlijk wandelen, fietsen en kanoën. Een ander pareltje van Overijssel en onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden is het pittoreske plaatsje Giethoorn, ook wel het ‘Venetië van het Noorden’. 

Activiteiten vanuit je vakantiehuis
Vanuit een vakantiehuis in Overijssel kun je alle kanten op. Een uitje naar Giethoorn ligt voor de hand en mag je eigenlijk niet overslaan. Je kunt hier uren rondlopen en genieten van de met bomen omzoomde dorpsgracht met prachtige kleine bruggetjes en oude boerderijen. Auto’s kunnen het centrum niet bereiken, dus alles gaat per boot of ter voet. De meren om Giethoorn heen verlenen zich ook uitstekend voor watersport. Ook leuk om te bezoeken is Twente, de landstreek in het uiterste zuidoosten en bij veel Nederlanders wel bekend. Je hebt hier een hoop gezellige steden en dorpen en oer-hollandse natuur. De grensstreek van Duitsland is ook een populair gebied om te bezoeken vanuit je vakantiehuis. Dit is een bosrijk gebied met de steden Bad Bentheim en Nordhorn binnen steenworp afstand. 

Te doen in de omgeving

Fietsen in Overijssel

Fietsen in Overijssel

Wandelen in Overijssel

Wandelen in Overijssel

Hellendoorn

Hellendoorn