Voyando - Regio's - Utrecht

Utrecht

In Utrecht vind je een hoop mooie vakantiehuisjes. Er valt veel te zien en doen, ondanks dat het de kleinste provincie van Nederland is. Ook zijn ook enkele stukjes prachtige natuur, terwijl Utrecht vaak als dichtbevolkt randstad gebied wordt gezien. Ten oosten van de stad Utrecht vind je namelijk de Utrechtse Heuvelrug.

Bezienswaardigheden
Op het gebied van natuur, is de Utrechtse Heuvelrug de mooiste plek van Utrecht. Na de Veluwe is het het grootste bosgebied van Nederland. Hier vind je naast heidevelden, stuwwallen en stuifzanden ook veel verschillende diersoorten, zoals de vos, ree en das. Ben je een vogelliefhebber, breng dan een bezoekje aan het noordwesten van de provincie. Hier zijn de Vinkeveense plassen, een groot natuurgebied en leefomgeving van vele vogelsoorten.

Activiteiten vanuit je vakantiehuis
Utrechtse vakantiehuisjes zijn de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie vol activiteiten. De provincie is klein en compact, je kunt makkelijk naar de randstad en er is volop natuur in de omgeving. Dankzij de grote steden zijn een dagje winkelen, uit eten, naar een pretpark of andere culturele bezienswaardigheden nooit ver weg. Ook is het museumaanbod erg groot. Ga je liever een lange wandeling of fietstocht maken, dan kun je genieten van de natuur op de Utrechtse Heuvelrug. Hier is een enorm netwerk aan wandel-, fiets- en ruiterroutes aangelegd. De echte sportieve vakantieganger zoekt de Vinkeveense Plassen op om te waterskiën, zwemmen, duiken of varen.