Voyando - Regio's - Zuid-Holland

Zuid-Holland

Zuid-Holland vormt met zijn vele steden en dorpen het meest dichtbevolkte gebied van Nederland. Hier buiten ligt een prachtig en waterig polderlandschap met plassen, kanalen en riviertjes. In zo’n bruisend gebied zijn er natuurlijk activiteiten in overvloed, maar ook natuur als de bollenstreek en de duinstreek lokken menig toerist. 

Bezienswaardigheden
In het Noordwesten van de provincie Zuid-Holland ligt de kilometerslange bollenstreek, een explosie van kleur, geur en pracht. Iedereen kent de plaatjes wel, complete velden vol met rijen aan krokussen, hyacinten, narcissen en natuurlijk tulpen. Omdat er op het polderlandschap veel water is te vinden, is er ook een scala aan vogelsoorten die zich er thuis voelen. Je kunt er zelfs wild spotten, zoals reeën, fazanten en hazen! 

Activiteiten vanuit je vakantiehuis
Ze zijn wereldberoemd: de molens van Kinderdijk! Je vindt ze in Zuid-Holland, dus laten we daar maar mee beginnen. Liefhebbers van watersport voelen zich al snel thuis in Zuid-Holland, met name in het Hollands Plassengebied. Dit ligt rondom Leiderdorp en de Kagerplassen en is perfect voor de actieve vakantieganger. Het polderlandschap biedt sowieso veel wandel- en fietsmogelijkheden, maar laten we ook de vaarroutes niet vergeten. Voor wie na een dagje winkelen een avondje uit wil, van een goed restaurant houdt, theater wil bijwonen of de geschiedenis en cultuur van een stad wil opsnuiven, is Zuid-Holland de beste plek om te zijn. Met steden als Rotterdam, Delft, Leiden, Den Haag en Dordrecht kan de stedelijke vakantieganger zijn geluk niet op.

Te doen in de omgeving

Fietsen

Fietsen

Fietsen


Wandelen

Wandelen

Wandelen