Voyando - Blog - Een eigen website voor jouw vakantiehuisje: de voordelen

Een eigen website voor jouw vakantiehuisje: de voordelen

3 jaar, 2 maanden geleden geschreven door Merijn Middelweerd

Een van de belangrijkste factoren om een vakantiewoning succesvol en vooral winstgevend op de markt te brengen is met een eigen website. Inmiddels is internetshoppen niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ook het grootste deel van de vakantieboekingen wordt online gedaan. Hoe neem je hier jouw voordeel mee? Een eigen website moet jouw online visitekaartje worden. Je kunt mensen makkelijk verwijzen naar je eigen website en bovendien kun je worden gevonden als er naar je gezocht wordt. Ook komt een website goed van pas wanneer je op een bepaald moment besluit om te gaan adverteren op het internet. Je kunt dan makkelijk de link naar jouw website vermelden en simpel meten wat het je oplevert.

Jouw online visitekaartje
Wat doe je als je mensen spreekt over jouw vakantiehuis en je geen website hebt? Vertel je dat je wel ergens te vinden bent op een van de grotere boeking platforms, of dat ze je wel een keer mogen bellen of mailen? Natuurlijk gaat dat dan niet gebeuren. Je wilt je huisje direct aan mensen kunnen laten zien, de link sturen of mensen kunnen doorverwijzen. Het is tenslotte jouw online visitekaartje en laat de beste kant van jouw vakantiewoning zien. Een goede aanwezigheid op het internet maakt de communicatie tussen jou als verhuurder van een vakantiehuis en je potentiële gasten veel gemakkelijker. Vergeet niet dat jouw doelgroep zich grotendeels op het internet bevindt. Maak het ze dan ook simpel en zorg dat ze eenvoudig contact op kunnen nemen via je contactformulier, of nog beter, dat ze via de geïntegreerde boekingskalender direct online een reservering in kunnen dienen!

Jouw layout
Op jouw eigen website plaats jij natuurlijk zelf de foto’s die jij wilt. Vind jij het belangrijk dat jouw gasten als eerste het prachtige zwembad of die geweldige zithoek zien bij het bezoeken van jouw website? Licht uit wat jij belangrijk vindt, zonder dat je een vast schema hoeft te volgen van een boekingswebsite.

Je bent vindbaar
Wie makkelijk op het internet te vinden is, bereikt een stukje onafhankelijkheid van de grote boekingssites die Nederland rijk is. Ook bespaar je bovendien wat geld, want bij een boeking via je eigen website betaal je geen hoge commissies. Bekijk het als volgt: wanneer men via Google op zoek is naar een huisje op een waddeneiland, bijvoorbeeld Ameland, stuit je al snel op tientallen betaalde advertenties. Deze plekken zijn niet goedkoop. Zoekt er iemand op de exacte naam van jouw huisje, bijvoorbeeld ‘het Amelander boshuisje’, is er een veel grotere kans dat mensen direct op jouw site uitkomen. Tenminste, als je je eigen domein hebt. Mond tot mond reclame is krachtig, maar als je uiteindelijk die mensen die naar jou zoeken niet kunt opvangen op je eigen site, komen ze alsnog ergens anders uit. Dan heb je er natuurlijk niks aan en loop jij een deel van je omzet mis!

Win vertrouwen met reviews
Direct contact met de klant staat in bijna geen enkele andere branche zo centraal als in het toerisme. Het vertrouwen van de klant in de verhuurder is belangrijk, helemaal wanneer de concurrentie groot is. De website staat hierbij in het middelpunt, omdat jouw homepage alle belangrijke informatie bevat. Daarnaast kunnen eerdere gasten aanbevelingen en reviews achterlaten voor toekomstige bezoekers. Een mooie website, vol met positieve beoordelingen, heeft als voordeel dat het vertrouwen in je vakantiehuis toeneemt. Een succesvolle verhuurder leeft van de aanbevelingen van tevreden gasten. Websites spelen een steeds belangrijkere rol in het boekingsproces met de sociale controle die de aanbevelingen bieden. In het tijdperk waar men altijd op zoek is naar online reviews zijn positieve aanbevelingen op jouw eigen website goud waard!

Waarom een website via Voyando?
Een website van de grond af aan opbouwen is een hele inverstering, helemaal wanneer je een leuk ontwerp, boekingssysteem, kalender en betaalsysteem wilt. Dan heb je nog de manadelijkse kosten voor hosting en het domein. Bij Voyando maak je gebruik van een prachtige website, en bespaar je je deze kosten. Wist je dat Voyando is ontstaan uit de onvrede van een verhuurder, die vond dat het makkelijker moest kunnen dan je huisje verhuren via de grote boekingssites? Wij weten waar de doelgroep op zoekt en hebben het site ontwerp hier op aangepast en geoptimaliseerd. Inclusief kalender, betaal- en online boekingssysteem! Lift mee op onze marktkennis en geniet alle eerder genoemde voordelen van een eigen website.