Voyando - Blog - Hoe je social media gebruikt om meer boekingen te krijgen

Hoe je social media gebruikt om meer boekingen te krijgen

1 year, 5 months ago written by Merijn Middelweerd

Je hoort het vaker: social media is dé manier om je vakantiehuis te laten zien aan potentiele huurders. Als jij het platform gebruikt dat het beste bij je past, wil je zoveel mogelijk mensen bereiken. Maar hoe doe je dit precies? En hoe zorg je er voor dat je inspanning ook daadwerkelijk meer boekingen oplevert? Je leest in dit blog een aantal strategieën dit je kunt gebruiken om meer mensen naar je eigen website te leiden, en op die manier meer boekingen binnen te halen. 

Val op met foto’s en video’s

Eigenlijk zou je dit regel #1 kunnen noemen bij het gebruik van social media voor je vakantiehuis: visuele content trekt de aandacht. Mensen scrollen soms eindeloos door de pagina’s en stoppen niet vaak om stukken tekst te gaan zitten lezen. Daar zijn de meeste platformen gewoon niet voor bedoelt. Een foto trekt echter wel de aandacht, en komt in zijn geheel binnen. Mensen kunnen hier gelijk een mening, gevoel of associatie aan koppelen. Wist je dat een foto ongeveer twee keer zoveel mensen bereikt via Facebook dan en bericht met alleen tekst?

Plaats daarom vooral foto’s en video’s van je vakantiehuis op sociale media. Zo geef je potentiele gasten gelijk een beeld van wat ze kunnen verwachten als ze bij jou boeken. En wat is er nu leuker dan jouw prachtige huis te laten zien? Let op: de foto’s moeten natuurlijk wel goed zijn. Hier lees je meer over hoe je goede foto’s voor jouw vakantiehuis maakt. 

Gebruik hashtags om je bereik te vergroten

Soms moet je mensen een handje helpen om jouw vakantiehuis te vinden. Via sociale media kan dit door gebruik te maken door relevante hashtags. Wat is een hashtag precies? Je hebt het misschien wel eens gezien: #vakantiehuis. Op sociale media is het gebruikelijk een woord of combinatie van woorden (zonder spatie) te gebruiken die voorafgaat aan een hekje (#). Deze hashtags worden gebruikt om specifieke thema’s, onderwerpen of zoekwoorden te markeren. Het geeft gebruikers de mogelijkheid alle berichten van dit specifieke onderwerp te bekijken. Je kunt jouw berichten op deze manier dus zichtbaar maken voor een groter publiek. Gebruik hashtags die gerelateerd zijn aan reizen en vakantiehuizen, en probeer algemene populaire hashtags (#vakantiehuis, #vakantie) af te wisselen met specifiekere hashtags (#vakantieveluwe, #reizeninNederland). 

Stuur je volgers door naar je eigen website

Berichten plaatsen op sociale media, likes en volgers ontvangen, berichten delen van anderen. Het klinkt allemaal leuk, maar wat schiet je er mee op als jouw volgers alleen maar op je sociale media pagina blijven? Je moet ze natuurlijk wel naar je eigen website sturen, om er voor te zorgen dat ze ook daadwerkelijke je accommodatie boeken. Via de meeste sociale media platformen kun je in je profiel een eigen link plaatsen. Sommige platformen, zoals Facebook, bieden zelfs de mogelijkheid om een ‘boek nu’ knop te paltsen. Je kunt de link van je website natuurlijk ook gewoon delen als je een bericht plaatst, zodat mensen weten waar ze moeten zijn om de beschikbaarheid te checken en een boeking te plaatsen. 

Bereik potentiele gasten met advertenties

Wat sociale media extra interessant maakt voor bedrijven, is de manier van adverteren. Je kunt namelijk je volgers, of alle mensen in een hele specifieke doelgroep direct bereiken. Daarom zijn social media advertenties een effectief middel om extra boekingen te realiseren. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen die geïnteresseerd zijn in het huren van een vakantiehuis in jouw omgeving bij het zoeken jouw advertentie te zien krijgen. Je moet hier wel voor betalen, dus hou hier wel rekening mee bij het vaststellen van de verhuurprijs van je accommodatie

Welke strategie past het beste bij jou?

Dat social media een effectief middel kan zijn om meer boekingen te generen voor je vakantiehuis is wel duidelijk. Op welk platform en welke manier je dit doet, is aan jou. Probeer de verschillende strategieen uit en kijk wat het beste werkt voor jouw unieke vakantiehuis. Wees niet bang om hier mee te experimenten! Sociale media is over het algemeen gratis en je kunt je bereik vergroten door gebruik te maken van goed beeldmateriaal en relevante hashtags. Wil jij snel resultaat, ga dan eens aan de gang met betaalde advertenties. Vergeet niet om de mensen door te leiden naar je eigen website om de boekingen rechtstreeks aan te kunnen nemen!