Voyando - Blog - Met deze tips optimaliseer je jouw verhuurprijs

Met deze tips optimaliseer je jouw verhuurprijs

1 jaar, 8 maanden geleden geschreven door Merijn Middelweerd

Het optimaliseren van je verhuurprijs is dé manier om meer uit je vakantiehuis of accommodatie te halen. Voordat je begint met het experimenten met de hoogte van je verhuurprijs, is het belangrijk om te weten welke factoren invloed hebben op het bepalen van de juiste prijs. In ons vorige blog, welke factoren beïnvloeden je verhuurprijs, hebben we dit besproken.

Met het hanteren van een te lage verhuurprijs, loop je marge mis. Aan de andere kant schrikt een (veel te) hoge verhuurprijs potentiele huurders af. Als jij meer waarde toevoegt aan je vakantiehuis of accommodatie, kan je gemakkelijk een hogere verhuurprijs rekenen zonder hierbij boekingen mis te lopen. En wist je dat je dit kunt realiseren zonder grote investeringen, maar met handige trucjes en aanpassingen? In dit blog delen we vier makkelijke tips waarmee jij vandaag nog jouw verhuurprijs kunt verhogen.
 

Tip #1: Maak je accommodatie aantrekkelijk met doelgroepgerichte voorzieningen en faciliteiten

Gasten betalen meer voor een goed verzorgde accommodatie met de juiste uitrusting. Dit zie je bijvoorbeeld goed terug bij ‘wellness huisjes’, waar huurders gebruik kunnen maken van een sauna of jacuzzi. Omdat dit nu niet bepaald goedkope investeringen zijn, is het beter om te kijken naar jouw doelgroep en je faciliteiten hier op aan te passen.

Komen er veel gezinnen of families in jouw accommodatie? Zorg dan voor een goed gevulde spelletjeskast, een paar kinderstoelen, een televisie met Netflix of andere streamingdienst en een gaming console. Ouders zullen deze extra faciliteiten enorm waarderen en eerder terug keren naar jouw accommodatie, zonder dat jij er veel geld aan uit hoeft te geven. Is jouw doelgroep jonge stellen? Of wil je deze doelgroep graag aantrekken? Een goed koffiezetapparaat, comfortabele zithoek en kingsize bed zijn zo maar een paar opties om je vakantiehuis aantrekkelijker te maken voor deze groep. Vanzelfsprekend kan jij ook meer vragen voor een accommodatie die perfect aansluit op de wensen van je doelgroep.

Er zijn natuurlijk nog veel meer doelgroepen te bedenken, en nog meer opties om de faciliteiten hier op af te stemmen. Wil je even overleggen over wat goed bij jouw accommodatie past? Stuur ons een mailtje, we kletsen er graag even over!
 

Tip #2: Verdien tot 5x meer tijdens evenementen in de omgeving

Wist je dat de verhuurprijs van accommodaties in een straal van ±15 kilometer rondom Zandvoort tijdens het Formule 1 evenement tot wel 5 keer over de kop gaat? Dat is 5 keer meer omzet die jij als verhuurder misloopt, als je hier niet van op de hoogte bent. Daarom is het belangrijk om met flexibele prijsschema’s te werken, in plaats van een verhuurprijs die het hele jaar door geldt.

Evenementen in de buurt van jouw accommodatie kunnen een goede reden zijn om de prijs tijdelijk te verhogen. Hoe weet je of er iets te doen is? Je kunt bijvoorbeeld in lokale agenda’s kijken, maar ook naar de prijsschema’s van accommodaties of hotels in jouw omgeving. Hou ook de vakanties van je doelgroep in de gaten, bijvoorbeeld de vakantieperiodes in Duitsland, en stel een tijdelijk hoger tarief in voor je accommodatie. Zet hierbij altijd liever hoger in dan te laag, je kunt de prijs namelijk altijd nog naar beneden bijstellen wanneer je vakantiehuis niet gelijk geboekt wordt. Extra tip: verleng de minimale verblijfsduur voor je gasten zodat je niet met losse lege dagen te maken hebt, en je de hoogste omzet voor een bepaalde periode kunt realiseren.
 

Tip #3: Verhoog je omzet met extra services

Een makkelijke manier om de verhuurprijs te verhogen is door relevante, extra services aan te bieden. Begin hierbij met de Unique Selling Points van je accommodaties als uitgangspunt. Ligt je vakantiehuis aan het water? Verhuur dan kano’s of een bootje aan je gasten. Zijn er veel fietsroutes in de omgeving? Regel een paar goede fietsen en verhuur die los bij je vakantiehuis met een dagprijs. Ook een goeie is een ontbijtservice. Helemaal als je locatie ergens afgelegen in het buitenland ligt. Sowieso dat je gasten dit dan in ieder geval de eerste dag bijboeken!
 

Tip #4: Ontvang meer boekingen met goede foto’s

De presentatie van jouw vakantiehuis is alles, als je via het internet aan huurders wilt komen. En een prachtige foto is de fundering van die presentatie. Een goede foto verkoopt, en een fotograaf is een kleine investering voor de boekingen die het je oplevert. Maar een goede foto, wat houdt dat precies in? In dit blog vertellen we je precies waar je op moet letten.
 

Benieuwd naar tips voor jouw accommodatie?

Wil jij ook meer uit je vakantiehuis halen door je verhuurprijs te verhogen? Wij spreken wekelijks vele verhuurders en hebben bijna alles al voorbij horen komen. Als je even wilt sparren over de bovenstaande tips, of benieuwd bent wat je kunt doen voor jouw specifieke accommodatie, neem dan gerust even contact met ons op. Ook als je geen klant van ons bent kijken we graag met je mee waar voor jou de kansen liggen.