Voyando - Blog - Tips voor het communiceren van de unique selling points van je huis

Tips voor het communiceren van de unique selling points van je huis

1 jaar, 5 maanden geleden geschreven door Merijn Middelweerd

Als eigenaar van een vakantiehuis weet je hoe moeilijk het kan zijn om je huis onder de aandacht te brengen bij potentiële huurders. En daarna wil je de geïnteresseerden natuurlijk ook nog over halen om jouw huis te boeken! Hoe kan je dit het beste doen?

Een effectieve manier is het duidelijk communiceren van de unique selling points van jouw accommodatie. Wat maakt jouw plekje uniek ten opzichte van de concurrentie? Waarom is een vakantie bij jou geweldig en waarom past je vakantiehuis het beste bij de huurder? Lees in dit blog hoe je de unique selling points van je accommodatie het beste kunt overbrengen aan je potentiële gasten. 

Tip #1: Identificeer de unieke kenmerken van je vakantiehuis

Voordat je mensen kunt laten weten wat er zo geweldig is aan je vakantiehuis, is het belangrijk om goed in kaart te brengen wat je precies te bieden hebt. Waarom is jouw accommodatie zo speciaal? Maak een lijst met alles wat in je opkomt. Dit kan bijvoorbeeld de locatie van het huis zijn, maar ook de activiteiten in de omgeving. Ook bepaalde faciliteiten in het huis kunnen uniek zijn. 

Iedereen hecht natuurlijk een andere waarde aan bepaalde punten. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met je doelgroep. Richt je je bijvoorbeeld vooral op gezinnen met kinderen, dan benadruk je de grote tuin en speeltoestellen. Is jouw ideale gast iemand die houdt van rust, focus dan op het prachtige uitzicht en de sereniteit van de omgeving. 

Tip #2: Zet je unique selling points in de spotlight op je website

Heb je al je sterke punten geïdentificeerd? En heb je vooral rekening gehouden met waar je doelgroep naar op zoek is? Dan is het tijd om deze over te brengen op je gasten. Een effectieve manier is een prominente plek op je eigen website. Ligt de nadruk bij jou op de faciliteiten in het huis dan zorg je dat er een uitgebreide lijst met bijbehorende icoontjes beschikbaar is. Voor wie liever vertelt wat de omgeving te bieden heeft is een sectie op de website met activiteiten en aantrekkelijke locaties in de buurt een must. 

Tip #3: Een foto of video zegt meer

Een krachtige manier om jouw accommodatie te laten zien is door middel van beeldmateriaal. Met een goede, scherpe foto kun jij direct het vakantiegevoel oproepen bij de potentiële huurders. Probeer je eerder opgeschreven sterkte punten zo goed mogelijk in beeld te brengen. Of nog beter: huur iemand in om dit voor je te doen. Je kunt ook een videorondleiding maken waarbij je de accommodatie laat zien. Zo kun je zelf de unieke kenmerken nog eens extra benadrukken in de video. 

Tip #4: Gebruik social media om de unique selling points te communiceren

Een heel effectief middel om jouw boodschap over te brengen aan potentiële huurders is social media. De meeste platformen zijn visueel ingesteld, dus perfect voor jou om je foto’s of video’s te delen. Elk platform heeft zijn eigen, unieke kenmerken. Benieuwd welk platform het beste bij jou past? Klik hier voor onze keuzehulp

Hoe zorg je er dan voor dat je jouw doelgroep bereikt? Dit doe je door korte, pakkende tekstente schrijven over de unique selling points van je accommodatie en deze toe te voegen aan de foto's. Je kan ook gebruik maken van hashtags en social media advertenties. Dan weet je zeker dat jouw bericht door de juiste mensen gezien wordt. In dit blog lees je over de verschillende strategieën die je kunt toepassen en hoe je hiermee het aantal boekingen vergroot. 

Aan de slag

Genoeg inspiratie om aan de gang te gaan! Als jij de unique selling points van je accommodatie hebt geïdentificeerd kun je ze via de hierboven genoemde manieren onder de aandacht brengen bij potentiële huurders. Dus, zet ze prominent op je eigen website, zorg dat je voldoende beeldmateriaal hebt en laat je huis zien op sociale media. Heb je meer tips nodig? Of heb je zelf een goede tip die wij missen? Neem even contact met ons op, we gaan graag het gesprek met je aan!