Voyando - Blog - Vakantiehuis gekocht, en nu?

Vakantiehuis gekocht, en nu?

3 jaar, 1 maand geleden geschreven door Merijn Middelweerd

Je eigen vakantiehuis! Veel Nederlanders dromen ervan. Met een tweede hypotheek, overwaarde van je huis of een ander spaarpotje investeer jij in een prachtig vakantiehuis, midden in de natuur. Of misschien wel aan het strand, lekker dicht bij de zee. Je kan op vakantie wanneer jij dat wil en bent niet afhankelijk van de beschikbaarheid. Zet je het huis in de verhuur, dan kan je er nog een aardig zakcentje aan verdienen ook! Steeds vaker zie je de combinatie eigen gebruik en verhuur terug. Heb jij net een vakantiehuis gekocht of denk je erover na om een huisje te kopen? Wij hebben de meest essentiële informatie voor de verhuur van jouw nieuwe vakantiewoning op een rijtje gezet!

Waarom koop je een vakantiewoning in Nederland?
Het was in het verleden enorm populair: een vakantiehuisje in het warme buitenland, zoals Frankrijk of Spanje. Maar is dit wel zo fijn? Het brengt toch meer nadelen met zich mee dan je denkt. Wat dacht je van de taalbarrière bij het lezen van de belangrijke documenten, of de enorme reisafstand. Ben je benieuwd waarom jij beter af bent wanneer je een vakantiewoning in Nederland aanschaft? De voordelen zijn zo gek nog niet!
Lees hier verder → Waarom koop je een vakantiewoning in Nederland?

Tips voor de inrichting
Het is gelukt, je bent eigenaar van een prachtig huis op een geweldige locatie. Nu begint het pas echt, want je moet voor de juiste inrichting zorgen. Ga je voor modern, klassiek of alleen het noodzakelijke? Het inrichten van een tweede huis kan echt heel leuk zijn, maar je moet wel weten waar de focus ligt. Vergeet niet rekening te houden met de omgeving, de materiaalkeuze en wat jouw toekomstige gasten aan voorzieningen willen en verwachten.
Lees hier verder → 5 tips voor de inrichting van jouw vakantiehuis

Het verduurzamen van een vakantiehuis
Het onderwerp van deze tijd is duurzaamheid. Hoe ga jij dit toepassen op jouw nieuwe vakantiehuis? Op de lange termijn kan deze investering zich dubbel en dwars terugbetalen. Daarnaast is er een groeiende doelgroep gasten die graag duurzaam en bewust van de natuur willen genieten. Van isolatie en afvalscheiding tot groente uit de eigen tuin, er zijn genoeg opties! Wij geven je een paar tips in ons blog over duurzaamheid.
Lees verder → Jouw vakantiehuisje verduurzamen doe je zo

Een prachtige fotoserie zorgt voor een volle agenda
Je vakantiehuis is volledig ingericht en klaar voor de verhuur. Dit wil je laten zien, dus is het tijd voor professionele foto’s. Een goede fotoserie is namelijk ontzettend belangrijk en verkoopt het vakantiegevoel aan jouw gasten. Als je dit goed weet over te brengen, is de boeking al binnen. Maar hoe maak je de perfecte foto? In welk seizoen is je huis het mooiste, hoe ga je om met licht en op welke details let je?
Lees verder → Zo maak je de perfecte foto's voor jouw vakantiehuis

Hoe bepaal ik de huurprijs van mijn vakantiehuis?
Het bepalen van de huurprijs is zo makkelijk nog niet. Zit je te hoog, dan loop je het risico dat potentiële gasten iets goedkopers in dezelfde regio vinden. Met een te lage prijs heb je misschien wel een volle agenda, maar hou je er zo weinig aan over dat het onderaan de streep niet uit kan. Gelukkig kun je aan de hand van een aantal vragen voor jezelf duidelijk krijgen wat jouw vakantiehuis precies waard is!
Lees verder → Hoe bepaal ik de huurprijs van mijn vakantiehuis?

Je eigen website
Het vakantiehuisje is ingericht? Check. Prachtige fotoserie gemaakt? Check. Huurprijs en -periodes bepaald? Ook check. En nu? Hoe kan ik dit het beste aan mijn gasten presenteren? Met een eigen website natuurlijk! Je kan er niet omheen, jouw website is het visitekaartje van jouw accommodatie. Je bent vindbaar, je bepaalt zelf wat mensen te zien krijgen en betaalt geen commissie bij een reservering. Lees verder waarom jij een eigen website nodig hebt! 
Lees verder → Een eigen website voor jouw vakantiehuisje: de voordelen

Zorg dat de gasten zich thuisvoelen
De reserveringen komen inmiddels binnen via het boekingssyteem van jouw eigen website. Geweldig! Nog even en je zit het hele hoogseizoen volgeboekt. Deze eerste gasten zijn belangrijkler dan je denkt en je wilt ze het zo comfortabel mogelijk maken. Een terugkerende gast is namelijk de perfecte gast: ze kennen de huisregels, je hoeft niks uit te leggen, het kost geen advertentiekosten en je bouwt een leuke band op. Benieuwd hoe je voor meer terugkerende gasten zorgt?
Lees verder → onze tips voor meer terugkerende gasten